10 рокли за различен повод – интервю за работа

интервю за работа 1

интервю за работа - какво да си облечем 1

Информация за тоалета:

  • Рокля – H&M /подобни тук/
  • Обувки – Marks & Spencer
  • Очила – Michael Kors – Harper /подобни тук/
Когато чукаш на вратата на мечтаната работа, дори и да си истинско самородно злато за компанията, трябва да влезеш подобаващо, за да направиш добро впечатление и да се увенчаеш с успех. Влизането е само веднъж и за него генерална репетиция няма. Декорите и публиката са ясни, костюмите, обаче, избираш сам. И те трябва да бъдат най-подходящите за твоята роля, за това представление, за тази аудитория. Как да ги избереш?
И при интервютата, както и в пиесите, се оглеждаш в заобикалящия свят – вид на работата, почерк на обличане в компанията, фирмена история, дизайн на работното пространство, неписаните правила за външен вид. Всичко това за наше щастие е достъпно онлайн, или ако не – работи старата формула на разпитването на познати и приятели – цяла една клюкарска мрежа, изпълнена с невероятен ресурс, който е в твоя услуга. Ако и това не е достатъчно, просто върви в началото или в края на работния ден в близост до фирмата и наблюдавай хората, които влизат/излизат. Как са облечени, какви са аксесоарите им, как носят дрехите – походката им, увереността им. Това е най-сигурният лакмус за придобиване на правилно усещане за модния дух на работната среда, в която отиваш.

интервю за работа - какво да си облечем 2

интервю за работа - какво да си облечем 3

След като тази домашна работа е свършена, остава да съчетаеш собствения си стил с техния, като не загубиш индивидуалността си. Основното правило, което аз следвам, и което всеки път се е доказало с положителните си ефекти, е удобството и изчистения стил. Всичко по теб – от дрехите, през обувките, до аксесоарите трябва да носи комфорт, който от своя страна ще ти се отплати стократно под формата на лична увереност, походка, която издава, че ти притежаваш дрехите, а не те теб, възможност да си напълно концентриран в разговора, а не част от мозъкът ти да е зает с ужасно стягащите обувки, супер високите токчета, тясната риза, от която едвам успяваш да си поемеш дъх. Важното е да дадеш в интервюто 100% от себе си, като същевременно покажеш увереност в поведението си. А тя няма да дойде при неудобно облекло. 
Вторият важен елемент е изчистеният стил – колкото по-малко неща има по теб, толкова по-добре. Няма да разсейваш хората, които те интервюират с дрънкащи гривни, колани с тракащи елементи, огромни, тежки обици, които пеят при всяко тръсване на главата. Това естествено не означава да си скучна или да си твърде далеч от собствения си моден почерк. Ако все пак искаш да покажеш характера си чрез облеклото и аксесоарите го направи елегантно – едно малко по-голямо или екстравагантно бижу, но на консервативен тоалет, червена чанта, но на черна или тъмно синя делова рокля или костюм, свеж цвят рокля, но тъмни и консервативни аксесоари. Стреми се да постигнеш баланс на модерното с класическото и винаги ще спечелиш.

интервю за работа - какво да си облечем 4

Моята версия на един успешен тоалет за интервю – класическа рокля в черно и бяло с подходяща кройка, която е първата от серията с 10 рокли, посветени на различни събития от живота, на които ни се налага да присъстваме. Нито твърде безформена, нито твърде подчертаваща, дребни модерни детайли – златни копчета на обърнатите закопчани ръкави, златни стопери на колана; изчистени черни обувки със среден ток, но които мога да вървя уверено, и които са супер удобни – формата на бадем на обувката е класическа и най-универсална; семпли аксесоари – елегантен часовник в жълто-сребърно, който не се набива на очи, или закачлив аксесоар, който показва любовта ми към модата – жълто-златния часовник с розовата пика на Kate Spade, черна чанта с почти незабележимо лого, семпъл грим, който подчертава чертите, без да се натрапва. Всичко това е моята формула за успешна визия, когато става въпрос за явяване на интервю за работа.

P. S. Специални благодарности на Пламен Иларионов за времето, което отдели за снимане на рождения си ден! Да си здрав и все така талантлив!


интервю за работа - какво да си облечем 5

 

интервю за работа - какво да си облечем 6

интервю за работа - какво да си облечем 7

интервю за работа - какво да си облечем 8

интервю за работа - какво да си облечем 9