Какво да си облечем за бизнес вечеря

какво да облечем за бизнес вечеря

какво да облечем за бизнес вечеря 1

Дали работиш в корпоративна среда или си имаш собствен бизнес, винаги се налага да си подготвена със специален тоалет за важна бизнес вечеря. Голяма част от клиентите идват от лични срещи и неформални запознанства, и много договори се решават покрай вкусна вечеря и качествени напитки. Изисканите ресторанти с миниатюрните, добре презентирани храни, елегантния интериор и излъсканите до блясък прибори, вървят ръка за ръка с тоалет, в който се чувстваш удобно, като същевременно запазиш класическия, изтънчен стил.

Изборът на рокля е от особено значение както, за да направиш добро впечатление, така и да покажеш вътрешното си усещане и преценки за изискванията на конкретната ситуация. Често, тези вечери са сериозно, добре завоалирано изпитание, в което дрехите и аксесоарите играят главна роля. Изборът на рокля измежду други тоалети е почти интуитивен – показва женственост, стои далеч от строгите делови костюми, и най-важно – позволява на отсрещната страна да те види в друга светлина. Каква рокля да избереш? Най-важното са кройката и силуета – прибрани, изчистени линии, които само леко побутват въображението без да изваждат всичко на показ. Дължина до или малко над коляното е подходяща, леко V-образно деколте, но не много дълбоко, къси или 3/4 ръкави. След тях се нареждат материите и металните елементи – според бюджета, винаги трябва да се стремим към най-добрата възможна материя. Евтиният полиестер си личи от километри. Коланът, копчетата и катарамите трябва да са с премерена големина, не много натрапчиви и по-скоро с допълващ роклята ефект, от колкото да са център на вниманието. Не на последно място е и възможността, която роклята дава да си хапнеш без притеснението, че ще се спука по шевовете. Особено подходящи в случая са роклите с колан на талията, които успешно прикриват вечерята.

какво да облечем за бизнес вечеря 7

какво да облечем за бизнес вечеря 2

какво да облечем за бизнес вечеря 3

Роклята, която аз избрах е отново на H&M. Самата тя е доста достъпна в ниския ценови сегмент, но комбинирана с дизайнерските чанта и обувки на Michael Kors изглежда много шик и в пъти по-скъпа отколкото в действителност е. Защо е подходяща:

  • едноцветна, но с характерна структура на плата и подплата, за по-тежко падане;
  • изчистена кройка, с която подчертаваш талията, но криеш стомаха;
  • почти незабележими детайли – стопери на колана, копчета, които не разсейват събеседника;
  • подходяща както за топло време, така и за транзитния период между лятото и студа;
  • удобна за уверено вървене и хапване

Имам особен пресантимант към тази рокля в нейния кобалтово-син цвят. Почти цялата синя гама е известна с успокояващия и благотворен ефект. Именно това подсъзнателно въздействие искаме да постигнем при неформални делови разговори – спокойствие, доверие, тихо, но авторитетно присъствие, поставяне на акцент върху разговора и храната, и в крайна сметка – върху положителния бизнес резултат.


какво да облечем за бизнес вечеря 4

какво да облечем за бизнес вечеря 5

какво да облечем за бизнес вечеря 6