Любими български модни марки – Росица АД Севлиево

Любими български модни марки - Росица АД Севлиево

Част от моето детство премина в едно време, в което имаше „другарчета по писма“ от братския Съветски съюз и поради тази причина често се случваха посещения на големи групи деца от същата държава по нашите скромни географски ширини. В един мрачен ноемврийски ден, аз бях точно на такова събиране в една голяма зала и сред заливането от смях, опитите да говорим ту на развален руски, ту на лош български си бях забравила жилетката. Прибрах се вкъщи и моментално накарах баща ми да се върнем и да я търсим – синьо-бял меланж от фина вълна с цип отпред и висока яка. Най-любимата ми дреха, която не давах дори да се пере! Добре, че я намерихме. Жилетката беше подарък от дядо, който се беше сдобил с нея не от чужбина, а от завода на Росица АД Севлиево, въпреки, че се съмнявам тогава да е бил акционерно дружеството, но със сигурност се е казвал Росица и преди като държавна собственост.

И тогава, и сега плетивата на Росица АД са сред най-големите ми фаворити и напоследък гардеробът ми се изпълни с прекрасни нови попълнения. Въпреки, че произвеждат основно за износ, имат цели 2 магазина в Севлиево – единият е хубав, излъскан и зареден догоре с всякакви скъпоценности – от фини вълнени пуловери, до прекрасни одеяла и шапки. Намира се в центъра и е визитната картичка на фирмата. Другият е непосредствено до фабриката, леко по-невзрачен – работи със странно работно време – малко по обед и малко след обед, зареден е с по-различни стоки, но е по-евтин и със сигурност има по-готина продавачка!

От сигурен източник знам, че съвсем скоро фирмата ще пусне онлайн пазаруване, което доста ще улесни нещата, имайки предвид, че не всички физически могат да отидат до Севлиево. Надявам се, ръка за ръка с интернет търговията да се засилят и профилите им социалните мрежи, където да се виждат новите колекции, промо кодовете или намаленията. 

Какво можете да си наловите от магазините на Росица АД? Първо и най-важно – одеяла! Не е тайна за никого колко се бях ексайтнала като си купих първото тъмно-червено одеялце – меко, топло, изработено от високо-качествен вълнен бленд и супер коледно. След това мисля, че общо съм изкупила над 15 бр. за семейството ми, за приятели и за подаръци. Освен домашните неща, можете да се сдобиете и с елегантни и модерни пуловери – вълна, кашмир или комбинация от естествени и изкуствени материи. Имат и богат асортимент от жилетки, пончота, наметки, манта, рокли, шалове и др., като цените са доста прилични – между 30 и 90 лв. Имайки предвид цените на един кашмирен пуловер, примерно в Massimo Dutti – около 200 лв., то родното производство и респективно търговска марка си остават наистина добра сделка. За съотношението „цена-качество-брой на носенията“ няма какво да говорим. Ясно е, че е в пъти по-изгодно от вносните марки.

Дрехите са супер комфортни за носене, не боцкат, не се повреждат при правилно пране и бих казала са страхотни за пътувания! Имам си едно синьо нещо – нито пончо, нито жилетка, на което все едно е закачен самолетен билет. Чака само да го кача на борда, да се сгуша в него и да му се радвам през цялото време.

Ако до сега не сте открили Росица АД като готина модна марка, особено за зимно облекло, веднага се поправете! И който е наблизо до Севлиево да пали колата и да отива на шопинг. Все пак е краят на сезона и съм сигурна, че имат намаления. Планирам лично да проверя още тази седмица. Все пак има защо Росица АД да е част от любимите ми български модни марки.

P. S. „Росица“ АД отвори дългоочаквания онлайн магазин с новата си търговска марка Amaya Ros на http://amayaros.com Сайтът е интуитивен, добре структуриран и лесен за навигация. Идеална дестинация за пазар в лошото време – на дивана, с чаша топъл шоколад.