Перфектен грим за бала

24 Май е буквално зад ъгъла и всички абитуриенти правят последни приготовления, които сигурна съм, по нищо не отстъпват на кралската сватба, за да бъде балът им неповторим. В крехката възраст на завършването много от тях страдат от проблемна кожа – пъпки, черни точки, зачервявания и раздразнение, което си е далеч от поставения холивудски стандарт за красота. Тъй като и аз бях в тази групичка /доста малко хора са я подминали/, подробно съм споделила пътя си към чистата и равна кожа, за което можете да прочетете тук. Казвайки това, бързам да обърна внимание не толкова на решаването на кожните проблеми, за което се прибягва до всякакви мазила, кремове, бъркочи, илачи, знайни и незнайни билкари и знахари, а до прикриването им.

Балът, бивайки разточителна семейна екстраваганза, празник на помъдряването и оценяване на тежестта на знанието, остава в личните истории на всеки човек. И съвсем е логично да иска да изглежда възможно най-добре, като момичетата, с цел да са перфектни, се „поливат“ с високо покривен фон дьо тен, до степен на пълно заличаване на кожата им.

Като виден антифен на фон дьо тена за всеки ден, търсих под дърво и камък, през девет планини в десета, продукт, който да е лек като перце, да придава равномерен тен на лицето, да не изглежда като корито на  пресъхнал язовир, да придава блясък и светлина на кожата, без да я скрива и без да омазнява. Да върви ръка за ръка с леки, но покривни коректори, както и да е устойчив на минимални контурни продукти и руж. И в допълнение – да изглежда като милион долара на снимки!

Изисквания, клонящи към невъзможното, но все пак, възможни. Оказа се, че британският бранд By Terry е изобретил истински Holly grail продукт, който отговаря на всички тези претенции, че и повече. Cellularose brightening CC serum – уникален продукт, събрал в една елегантна стъклена бутилка с удобна помпичка чудесата на козметичната индустрия:

  • покривност;
  • фина консистенция;
  • активни съставки за по-добра кожа;
  • отразителни микро частици, които правят кожата да блести, придават лек тен, изглаждат несъвършенствата и те „събуждат“;
  • съдържа витамин Е, който действа против застаряващите агенти;

Направен за носене сам по себе си, или като основа за по-плътните и покривни фон дьо тени, CC serum-ът е върха на сладоледа. Искаш покривност – дава ти я. Искаш да се вижда кожата ти – вижда се. Искаш равен, прекрасен тен – появява се с едно нанасяне.

Всички тези положителни качества на грим магия в бутилка го правят идеалния продукт за бала. Перфектен е за млада кожа, понеже е лек, ненатрапчив, но забележим и няма как да се сбърка с него. Дори и да не си професионален гримьор, CC serum-ът прощава грешки и ефектът винаги и поразителен. Най-подходящо е нанасянето му с леко намокрен beauty blender, като трябва да се действа бързо и отривисто. Лично за мен 2 помпички от продукта са напълно достатъчни за цялото лице, което добре, имайки предвид цената на бутилката. Изобщо не е евтина, но си заслужава стократно.

Серумът е наличен в 4 цвята, от които лесно може да се избере най-подходящият. Моят е Sunny flash и е перфектното попадение за маслинена кожа с жълт подтон. Използването на CC serum-а позволява да се намали количеството на грима, като се наблегне на свежата кожа, гладкото лице и се акцентира върху младостта, като цяло. В комбинация със семпъл коректор и бронзат, добре изразени очи и подчертаващо червило, Пепеляшка се превръща в принцеса, готова за бала.