#MindnightSpring – Ритуали

Ритуали

rituals 1

След всеки Декември идва Май, а с него и слънчевото добро настроение, леките дрехи и ярките цветове. В чест на разцъфналата пролет е и новия хаштаг в блога #MidmnightSpring, който ще ни пренесе от уютните кашмирени пуловери и димящите чаши чай пред камината, на зелените поляни и цъфналите градини. Топъл пролетен вятър ще ни развява роклите, прашната кутия с червените обувки с панделките ще бъде извадена, палтата прибрани, устните начервени с коралово червило.

Природата се променя и с нея се променяме и ние, променят се мислите ни, лицата ни, дрехите и дребните ритуали, които правим за себе си и за хората, които обичаме, за да спрем, да се презаредим с енергия и да внесем спокойствие и хармония във вътрешния си натоварен свят. Ритуалите могат да бъдат различни – от чашата ароматно кафе сутрин, изпито на бос крак, през топлата супа за обед в ресторантчето до офиса, до сгушването в свежите ароматни чаршафи след уморителен ден.

rituals 2

rituals 3

Ритуалите за мен са част от личния ми стереотип на живот – горещ душ, времето за дълъг обяд поне 2 пъти в седмицата, свободата от тичането на стадиона, носенето на определени аромати, изключеният ми телефон поне една вечер в седмицата. Списъкът на всеки един от нас е различен, но е с еднакъв резултат – да ни накара да се почувстваме в пъти по-добре, за да сме в състояние да даваме най-доброто от себе си на околния свят.

Ритуалите са с дълбоки корени. В миналото войните преди да отидат на бой са се подготвяли – къпане, бръснене, полагане на ароматни масла или цветна боя за боядисване на лицата си. Част от енергията им да побеждават. Днес, тази енергия е пренесена от новия бранд Rituals, който предлага високо-качествена козметика за баня и аромати за дома, на достъпна цена.

rituals 3

rituals 4

В тиха уличка, на две пресечки от главната търговска зона в Амстердам, в едни ъгъл, щастливо е сгушено малко магазинче на Rituals, което напомня на прекрасен азиатски SPA център, стилен, изчистен, с лек източен привкус и много дзен. Влизаш вътре и се потапяш в леки, ефирни аромати, които само чакат да бъдат поднесени под топлата вода и да те обгърнат с благоуханието си. В този малък мистичен свят, идеята за постигане на баланс и хармония е концентрирана в малки бурканчета, ароматни свещи и масла за тяло.

Любимият ми аромат е зелената серия The rituals of Dao – нежен, деликатен и успокояващ под формата на душ гел и крем за тяло. За отрицателно време се превърна в любимата ми част от деня – горещ душ, комбиниран с умиротворяващ аромат на Dao. Истинско декадентско преживяване, което издига обикновеното къпане на съвсем друго ниво.

rituals 5

Ако питате хората около мен, ще ви кажат, че аз изобщо не съм спокоен човек. Говоря бързо, действам бързо и живея живот на скорост. Понякога освен успокоение се нуждая и от доза заряд, който поражда нуждата от други аромати. Като Yogi Deligh на Rituals – специален подарък от Кръстина, за който подскачах като го видях. Силен, но не превземащ, източен, но модерен, екзотичен, но премерен. Излъчва силата да те накара да станеш, да отвориш прозореца, да излезеш на вън, да действаш, да бъдеш активен. 

rituals

rituals

Rituals са и за споделяне и за подаряване. С /по-добрата/ половинка, с приятелките, с жената на шефа, за хората, които имат омърлушен вид и лошо настроение. Имат силата да трансформират деня ни от изтощителен, стресиращ и дълъг, до ведър, отпускащ и зареден с добро настроение. Какво повече ни трябва?


rituals

rituals

rituals

rituals

rituals

rituals

rituals