#MidnightSpring – Сияеща кожа с Clarins

сияеща кожа
сияеща кожа 1Когато навън е толкова топло и прекрасно, и английският дъжд се е пренесъл с любезната си постоянност извън нашите географски ширини, е тъкмо времето да седнем и да си поговорим за новите открития за сияйна кожа. И имам какво да си признавам. Като една изневяра! За пръв път от поне 10 години насам си купувам продукти за грижа за кожата на лицето на различна от Clinique марка. Върви, че разбери как стана това. Но, в своя защита само ще спомена, че все пак въпросните тубички, бурканчета и флакончета с елегантния надпис на Clinique все още заемат най-голямото място на тоалетката ми и в сърцето ми, но леко разбутани от ето тези нови попълнения на Clarins.

Събрани в бюджетна кутия, с цел неуспешно да намалят вината за изхарчването на една камара с пари, са 3 добре съчетани помежду си продукта, които си пасват като парченца от пъзел, сглобяващи една картинка. Измиваща пяна за лице, дневен крем и нощен крем, всички еднакво въоръжени с чудотворни съставки да се сражават срещу първите признаци на стареене – отпусната кожа и фини бръчки.

Насочени са към дамите над 30 (моя милост включително) и покриват доста широк диапазон от типове кожа – нормална към комбинирана и всякакъв вид. Силно клонят по характер към универсални продукти и чистосърдечно мога да кажа, че си отговарят на претенциите, въпреки познатият ви мой скептицизъм за качеството на козметиката, продавана в България. Този комплект беше закупен от магазин Douglas в Сердика център и представляваше най-доброто съотношение “цена-количество”.

сияеща кожа 2

Идеята на тази умна по рода си покупка беше да интегрира елементи за борба с ранните признаци на стареене с останалите ми продукти, като ги допълни и надгради. Използвам ги вече повече от месец и мога да кажа, че съм силно впечатлена от нощния крем Multi-active nuit. Жалко, че е само 15 мл., но е пълен с вълшебни съставки, които наистина оставят видими резултати от по-освежена, по-стегната и гладка кожа всяка една сутрин, когато предходната вечер съдържанието на тубичката се е материализирало на лицето ми. Жали кожата, като същевременно й дава необходимите антиоксиданти, с които да се регенерира и тонизира за общ благотворен ефект.  Дали ще извърши чудеса от храброст върху бръчките? Това зависи изцяло от състоянието на кожата и на общата грижа полагана за нея в тийнейджърските и младежките години. Тъй като аз съм хем прокълната, хем благословена с комбинирана към мазна кожа, която е повече от известна със свойствата си да е благодатна среда за уголемени пори, черни точки и пъпки, но пък за сметка на това да старее най-бавно от всички типове кожа, то изначално започнах със значително добра основа. Тук-таме по някоя бръчка, най-вече около очите и основният проблем – назолабиалните бръчки. Сигурна съм, че са се появили от непрекъснатия порой от думи, които валят като водопад. Или от смях. Дано да е от второто. 

Попълва фините линии и неутрализира тези мимически потъвания, което за мен са достойнства на продукта, които го отвеждат в две категории: а/ любими продукти и б/ купи многократно.

Измиващата пяна е с лека, въздушна консистенция, добре се разпенва и е с любимия ми 2 в 1 ефект. Става както за ръчно почистване, така и за усилената работа на Кларисоника /за него можете да прочетете подробно тук/. Има силата да почиства грима и нечистотиите натрупани през дългия ден, като същевременно не лишава кожата от важните съставки като влага. Не причинява раздразвания или усещане за странен филм, нанесен на повърхността й. Удобен е за пътувания и малко количество стига за доста време. Аз го използвам като алтернатива на гелът на Murad против акне и смело мога да твърдя, че е качествен продукт, в който си заслужава да се инвестира.  

Най-голям по размер и съдържание е дневният крем с антиоксиданти, подходящ за всички типове кожа. Един добър крем, който да се носи дневно, на задължително в комбинация със слънцезащитен фактор от горе. Лично за мен е ок, не е силно впечатляващ, но със сигурност не е и лош. Има лек аромат, който, въпреки че не е натрапчив се усеща. Или аз го усещам, понеже мога да засрамя всяко полицейско куче Рекс по обоняние и навикът от годините използвани продукти на Clinique, които не съдържат аромати е оставил трайни следи. Кожата ми го понася добре – не реагира бурно, като за въстание, порите не се уголемяват или запушват, не заприличвам на лъщяща диско топка. Това, вярно, са странични ефекти, но много, много важни. Един крем е в състояние да реши един кожен проблем, като натвори поне три други. Комплексният ефект е жизнено важен в случая, когато искаш с един куршум да убиеш поне 3 заека /образно казано, защото никой не иска да убива зайци, особено аз/. По отношение на борбата с бръчките е по-малко ефективен, поне видимо за мен, от нощния крем. Но трябва да взимаме под внимание и обстоятелствата, като сън и почивка, които със сигурност допълват ефекта на нощните кремове и серуми, а стресът и слънцето през деня не помагат особено на дневните. С две думи – добър продукт, но не изключителен.

Мини лип-глосчето беше бонус към покупката. Ултра мек апликатор, едва забележим нежно-розов цвят, който се усеща приятно на устните, не е лепкав и със сигурност няма да привлече като магнит няколко косъма от косата. И тъй като се оказа толкова приятен на вкус и за носене, а и е значително универсален цвят, беше откраднат от сестра ми. Имам известни подозрения, че вече е останала само опаковката. Но така става с краденето – налага се после да си купиш същия продукт в по-голяма разфасовка.