Тоник за свиване на порите

Тоник за свиване на порите

тоник за свиване на порите

Имало е моменти когато благородно съм завиждала на бабите по селата, с шарените забрадки и обички “треперушки”, които въпреки усилната работа на полето, домашното шетане и грижата по добитъка, дългото излагане на жаркото лятно слънце дорде се прибере реколтата, суетнята по външния вид веднъж годишно кога е сборът на селото и хорото – най-голямо, някак си успяват да имат най-чистата, фина и перфектна кожа, за която можеш да си помислиш. Вярно, набраздена е от бръчки от смях и сълзи, но по същество си остава като мека праскова – без пори, без черни точки, без омазняване. Може би е до ген, или е до хубавата домашно произведена храна, или е до живота в близост до природата, или всичко това заедно, но със сигурност на мен ми се струваше трудно постижимо, да не кажа почти невероятно. Аз съм от тези хора, които изискват всекидневно усилие и добре подбрани продукти, за да поддържат кожата на лицето си в що-годе приличен вид. И ключовите думи тук са “що-годе”. На всички ви е известна моята борба с пъпките и несъвършенствата оставени след тях и пълната ми отдаденост на тристъпковата система на Clinique за проблемна кожа, за която пространно можете да прочетете тук. Стигало се е до там като видя някое младо момиче или момче с проблемна кожа, да ги спра и любезно да им препоръчам поне Clinique acne solutions moisturizer, ако не всички продукти.

тоник за свиване на порите 2

Като виден скептик на купуването на каквито и да е било козметични продукти от България /поръчвам дори шампоана си от Германия/, хич не ми се искаше да започна да експериментирам “на стари години”. Но се налагаше. И така, командировка ме отведе до морето, пристанището и неговия DutyFree shop, който се оказа прекрасен candy land, изпълнен не само с купища вкусен /и вреден/ шоколад, а и с тонове парфюми и козметика, които само те чакат да ги помиришеш и отнесеш със себе си. Само селекцията на Clinique се оказа оскъдна, като така желаният и нужен тоник се продаваше само в травъл сетове – напълно неизгодно, що се отнася до съотношението “милилитри – цена”. Трябваше да избера нещо, което ефективно да го замести. Направи ми впечатлението един приятен комплект на Biotherm състоящ се от тоник и тоалетно мляко, големи бутилки по 400 мл. всяка, дори снабдени с помпичка. И всичко това за 56 лв. Признавам си, че бях силно изкушена да си го купя, но ме спря продавач-консултанката, която ми показа богатствата на Estee Lauder.

тоник за свиване на порите 3

За мое най-голямо учудване имаше два вида тоник, като единият беше от още топлата нова колекция на марката с микро водорасли. Спомних си, че бях гледала в Insta stories на Джоузи (https://www.instagram.com/josieldn/) блогърска поща с този продукт и последвалите силно положителни отзиви от използването му. Трябва да отбележа, че Джоузи е една от най-харесваните от мен дами в онлайн пространството – YouTube, Instagram и блог http://www.fashionmumblr.com/ и вярвам на преценките й и достоверността на твърденията й. Все още е останала вярна на себе си и не се е поддала на масовата комресиализация на онлайн съдържанието, което публикува. В тази връзка извадих от кошницата си силно привлекателното комплектче на Biotherm и преглъщайки 47 левовата цена на тоника за само 150 мл. реших да го взема. И не сгреших. Оказа се откритието на годината.

тоник за свиване на порите 4

тоник за свиване на порите 5

Estee Lauder Nutritious Micro-Algae pore minimizing shake tonic е маркетиран като продукт, който прави кожата да изглежда свежа без да лъщи, а порите – видимо намалени. Съставен е от студено обработени, богати на подхранващи елементи водорасли, които мигновено я озаряват. 
Двуфазната формула, която изисква силно разклащане на бутилката помага за поддържането на естествения баланс на кожата за свеж, здрав вид и усещане за чистота. Подходящ е за комбинирана към мазна кожа каквато е моята и наистина върши чудеса!

Почиства нежно, без да дразни, да изсушава и “разсърдва” кожата. Порите около носа ми и на брадичката, където са най-големи, видимо се затвориха и се изравни цялостният комплекс на тена ми. Иска ми се да кажа, че продуктът е икономичен, но това не е така. Малко количество не върши работа и трябва да сте доста щедри, което е основен минус в моя тефтер. Все пак едва ли ще изкара и няколко месеца. Но, въпреки тази малка несгода, резултати си заслужават инвестицията.

Estee Lauder Nutritious Micro-Algae pore minimizing shake tonic е истински победител във войната с мазната кожа, пъпките, широките пори и несъвършенствата и всеки арсенал ще е щастлив да го има.

тоник за свиване на порите 6

тоник за свиване на порите 7

тоник за свиване на порите 8

тоник за свиване на порите 9