Какво получих за Коледа 2017

какво получих за Коледа 2017 11

Да правя подаръци е едно от най-големите удоволствия на живота! Обичам да намирам съкровища, на които е написано името на някой любим или близък човек. Подаръците са едно от изразните ни средства да покажем че сме обърнали внимание какво е значимо за даден човек, на какво би се зарадвал и какво би искал. Не са самоцелни, нито трябва задължително да бъдат скъпи или пък материални. Понякога една нарисувана картичка е всичко, което ще подариш и то ще е напълно достатъчно. За правилния човек. Те са и тест за това кой колко ни познава, кой е вложил усилие да ни слуша, да ни наблюдава, да търси през девет планини в десета, това, което най-много ще ни стопли душата и ще накара усмивката да огрее лицата ни.

В тази връзка днес реших да споделя какво получих за Коледа 2017 година, не за да се хваля, а да изразя писмено благодарността си към семейството си, за това, че беше страхотно и не пропусна нито една следа, нито една дума или подсказка през цялата изминала година и ми подари не само най-прекрасните подаръци, но и най-правилните такива. Всичко, за което си мечтаех и повече!

♥ Тефтер

какво получих за Коледа 2017 1

какво получих за Коледа 2017 2

Понеже съм старомодна и всичко обичам да пиша, силно исках да имам приличен тефтер за всякакви мисли, идеи и записки, който да подхожда по стил и естетика с химикалката ми в бяло и розово злато, обилно гарнирана с камъни Сваровски. Ще рече – изисканост и класика. Получих от милата ми сестричка този прекрасен тефтер – тъмносиня, мека като масло кожа, с розово-златна мрежа от пресичащи се линии. Лек като перце за размера си, тефтерът е побрал в себе си оцветени в цвят на шампанско листи, с изчистени редове и златен кант за разкош. Сгушен е надълбоко в чантата ми и ни очакват стотици дни на писмени откровения.

♥ Бижута

какво получих за Коледа 2017 3

какво получих за Коледа 2017 4

Преди около месец и половина, при разходката до Германия, изгубих едно безценно за мен синджирче. Помните го от Тасос – деликатно розово злато, с наситено синьо камъче. Бях толкова разочарована и омърлушена, че съм го изгубила, че дори и радостта от пътешествието и всички наловени скъпоценности в германските магазини беше засенчена като от тъмен буреносен облак. Все още го търся сутрин, за да завърши някой определен тоалет. Но го няма. За да го замести, а и за да не унивам толкова, получих от семейството си не едно, а две колиета. В духа на домашните ни традиции, едното е от Swarovski – отново розово злато и прекрасен масивен сиво-син камък в капковидна форма. Другото е миниатюрно жълто злато и бял цирконий, което стои точно на вратлето ми и придава една изтънченост и финес на всеки тоалет. Признавам си, че и двете колиета са прекрасни и вече много носени и любими. Но все още изгубената скъпоценност от Тасос си остава изгубена.

Козметика от Clinique

какво получих за Коледа 2017 5

какво получих за Коледа 2017 6

Като част от подаръците в чорапчето /хихи – the stocking fillers/ получих нов за мен крем на Clinique и нещо супер авангардно – иновативна маска за лице с витамин Ц, която сам си разбъркваш преди употреба. Clinique ми е любима марка поне от едно десетилетие насам и за мен е винаги празник, щом мога да пробвам някой нов техен продукт. В допълнение, щедростта на бутиците на Estee Lauder не остана незабелязана и фрийбито за сваляне на грим в мини формат също ще влезе в употреба. Особено когато се качвам на самолет само с кабинен багаж.

♥ Чаша

какво получих за Коледа 2017 7

Кой не знае, че обичам да пия зелен чай с мед, особено сутрин и да се радвам на 20 минути спокойствие от деня. Всички си имаме любими ритуали и моят изисква точно определени чаши. Има огромна разлика къде наливаш чая, каква е тежината на чашата, какво е удобството на дръжката, дори какви послания носи. Тази готина чаша е супер лека, направена е от костен порцелан и е празнична. Всеки ден започва с нея и изобщо не мисля да я прибирам скоро.

♥ Неща за дома

какво получих за Коледа 2017 8

Понеже съм видно домошарче, и хората наоколо го знаят, получих не едно, а цели две одеялца! Разкошно коледно с еленчета и звездички от English home за пред телевизора, или по-скоро пред компютъра, т. к. изобщо не гледам телевизия, и едно наистина супер специално – от кашмир. Истински 100% монголски кашмир – мек като облак, топъл като прегръдка, и достатъчно голям да те завие заедно с любимия човек. Обожавам кашмира и имам малка, но добре подбрана колекция от пуловери, жилетки и рокли. От много време си мечтаех за кашмирено одеяло и най-накрая го получих. Сега нямам търпение новите мебели да бъдат докарани, всичко подредено и просто да стоя и да му се радвам!

Освен материални подаръци получих и много нематериални – време с любимите хора, пътешествия с колата, сготвени вкусни домашни гозби. Получих и пари, които мисля да инвестирам в дрехи, понеже те са основната ми слабост, а и почти приключвам личния си проект за капсулен гардероб. Бяхме се обзаложили, че и тази година в коледните картички, дядо ще напише “Честита Нова 1918 г.” както предходните две години, но той е далновиден и мъдър човек на 91 години, и внимателно беше подбрал текстовете, така че да избягва всякакви уточнения коя година сме. Да си пожелаем да сме като него и да подаряваме топлина, близост и любов на всички, които обичаме. Коледа подир Коледа.

какво получих за Коледа 2017 9

какво получих за Коледа 2017 10

Since early childhood, from the moment I learned how to write, my heart was set on any kinds of stationery. Especially notebooks with their white pages and beautiful covers. I am not known to have mastered calligraphy. Nor was my hand-writing the most meticulous one. But it was always a thrill to start filling up the blank lines and keep my ideas, thoughts and important information locked on paper. In that sense, I wished for a presentable notebook that could easily fit my hand bags, match the lady-like style of my uber chic Swarovski crystals dominated pen and have simple off-white lined pages. My dearest sister delivered it – the most perfect gift! A navy blue cover with gold geometric prints, soft, manageable paper with gold edge trimming – pure perfection! Our love affair will continue for a long, long time, until the pages are tired and the covers are elegantly worn out.

Jewelry

какво получих за Коледа 2017 11

какво получих за Коледа 2017 12

какво получих за Коледа 2017 13

какво получих за Коледа 2017 14

какво получих за Коледа 2017 15

какво получих за Коледа 2017 16

какво получих за Коледа 2017 16

какво получих за Коледа 2017 18

какво получих за Коледа 2017 19