Любими български модни марки – Cendrillon

Любими български модни марки - Cendrillon

Кой не е чувал за Велико Търново и кой не го е посещавал? Старопрестолният град е сред любимците и на българите, и на чужденците, заради уникалната си атмосфера, прекрасните гледки и хубавата храна. Да не говорим за хилядите магазинчета, които само те чакат да свиеш по някоя тясна калдъръмена уличка и да си откриеш безброй богатства. В един от тях се намират най-изисканите и елегантни облекла, с които всеки гардероб би бил щастлив да се сдобие. Марката е Cendrillon и е българска от Плевен, и предлага добре скроени и ушити рокли, сака, палта, панталони, перелини, поли и гащеризони, насочени към бизнес облеклото.

Магазинът в Търново е организиран и подреден като кокетен бутик, с премерено количество стока, добре осветена, удобна и широка пробна с голямо огледало, и много любезна продавачка. Рядко срещана комбинация, която за мен е силно печеливша. Открих магазина и респективно марката съвсем случайно, след безцелна разходка по улиците и вече е едно от първите места, които посещавам в старата столица.

С риск да се повторя и потретя, имах ясната представа какви трябва да са устоите на зимния ми гардероб – меки кашмирени и мерино пуловери, удобни и елегантни панталони от вълнени блендове, елегантни сака и палта. Точно от Cendrillon открих перфектните панталони – права кройка, средно дълбоки, с джобове почти перпендикулярни на пода – един от съществените малки детайли, които рязко открояват идеално стоящите панталони от останалите, тъй като като при обуване и закопчаване на ципа и копчетата, джобовете не се отварят и съответно не “щръкват” и хастарът им не се изличава отгоре върху основния плат. Първоначално си купих сив цвят и след внимателно осмисляне на гардеробните ми наличности, купих и бежово – кафяв панталон. За единична редовна цена от 72 лв. са от средния ценови сегмент, но все още не са евтини. Допълнително се оскъпяват и от почистване само с химическо чистене, но въпреки този недостатък са най-добрата инвестиция, която направих тази зима. В допълнение, по случайност открих и едно сако, което беше точното другарче на сивия панталон и си направих костюм.

Фирмата зад марката Cendrillon е “Плевен 1999” ООД и е една от по-старите, нови шивашки предприятия в гр. Плевен. И тя, както повечето работи основно на ишлеме, но е и от малкото, дръзнали да направят собствена модна марка, колекции и магазини. Излишно е да споменавам прекрасните платове, с които се изработват дрехите, копчетата, циповете, подплатите, кройките – всичко е на много високо ниво и качеството е повече от отлично.

Марката предлага онлайн пазаруване на https://www.cendrillon.bg на ограничена селекция модели. Сайтът е интелигентен, добре организиран и лесен за навигация. Могат да се намерят рокли, сака, палта. Ако търсите качествени дрехи, които ще ви стоят добре, ще се чувствате удобно и прилично облечени на сносни цени, то Cendrillon е точната марка за вас. 

Истината е, че българският пазар заслужава качествени дрехи и качествени български модни марки. Като потребители трябва да очакваме и да искаме да си купуваме българска стока, с български етикети, която само да ни очарова и връща в магазините колекция след колекция. Все още Cendrillon не се е наложила като хегемон на националния пазар, но има огромен потенциал и лоялен фен в мое лице. Превърна се в любима българска модна марка за отрицателно време и се е настанила трайно на челно място в гардероба ми, и подозирам, че няма да мръдне от там години наред.

Ако скоро не сте били във Велико Търново, скачайте в колата, порадвайте се на пътя, туристическите забележителности, страхотната храна и задължително посетете магазина на Cendrillon, който е удобно разположен на път за Царевец, точно срещу най-стария ресторант на Щастливеца. Ще си изкарате славно!