Грижа за кожата през есента

Есента с нейните цветни листа, аромат на печена тиква и разпиляно злато по земята, е портата към най-прекрасното време от годината – на студен, свеж въздух, камина, топъл кашмирен пуловер, димяща чаша чай. Време когато да обръщаме повече внимание на себе си – на ритуалите да се чувстваме спокойни, омиротворени, притихнали, на грижата за вътрешната и външната ни красота. Използването на нови продукти за грижа за кожата през есента е задължителен елемент за мен в моя ритуал. Целя се към опростена формула – няколко, но добре подбрани продукта, които да имат максимално най-обхватен ефект, за да изглеждам и да се чувствам добре.

СЕРУМИ – OLE HENRIKSEN

Открих марката по случайност, когато се лутах в лабиринта от серуми, наводнили пазара. Носеща минималистичния дух на Скандинавия, но пълна с качествени съставки, козметиката на Ole Henriksen е известна и обичана по целия свят. Продуктът им №1 е The truth serum – пълен е с антиоксиданти, витамин С, зелен чай и колаген, серумът осветлява, повишава еластичността на кожата и доставя целодневна хидратация, без да оставя мазни следи. Има лека гелообразна консистенция, приятен аромат на цитруси и лек ексфолиращ ефект, който изважда на показ красива, регенерирана и подхранена кожа. Всичко му харесвам, освен цената – изобщо не е евтин, особено за нашите географски ширини. 72$ за 50 мл. не е шега работа, а ако трябва да го купуваш от Великобритания, нещата стават още по-скъпи – сумата е в паунди. Но съм твърдо убедена, че това е инвестиция, която ще се отплаща с времето. В крайна сметка искаме да остаряваме като катедрали, а не като галоши.

Вторият серум, който лично моята кожа обича най-много, е Invigorating night transformation gel. Подходящ е за всякакъв тип кожа, пълен е с AHA – гликолова и млечна киселина за изравняване на тена и намаляване на фините линии, докато спим. Не случайно го наричат beauty sleep. Бързо се абсорбира от кожата, не омазнява, няма силна миризма. Съставките му са лишени от вредители като парабени, фталати и сулфати. Аз го използвам почти всяка вечер, и ако се случи да пропусна си личи от километър на другата сутрин. Ако трябва да избирам между двата серума, бих предпочела нощната версия – не изисква да си толкова прецизен в носенето на слънцезащитен фактор и с ексфолиацията, а и е формулиран хем да ексфолира, хем да успокоява кожата.

МАСКА ЗА ЛИЦЕ – DRUNK ELEPHANT – SUKARI BABY FACIAL

Когато марка за козметика се казва “Пиян слон” няма как да не й обърнеш внимание. И се оказа, че то си заслужава не заради името, а заради всичко, което стои зад нея. Липсата на “подозрителната шестица” – силикони; химични филтри; оцветители и ароматизатори; SLS; етерични масла и изсушаващи алкохоли е водеща във всеки продукт, като ги прави подходящи за всеки тип кожа. Химиците зад формулите вярват, че тези 6 съставки са основата на всички лоши кожни реакции и могат да бъдат избегнати с умело съчетаване на полезни съставки, фокусирайки се върху pH нивата. Що се отнася до пияният слон, марката подкрепя Международната фондация за слоновете, както с финансови средства, така и с разпространяване на информация за унищожаването на слоновете. Всичко това ме накара да преглътна цената от 80,00$ и да пробвам маската за лице. Честно казано първият път не я харесах – не сметнах, че има някакъв уау ефект върху кожата ми и просто я пренебрегнах. Мина известно време преди отново да посегна към нея и с изненада отбелязах, че кожата ми е по-светла, тенът по-бистър, контурът по-стегнат. Този резултат е особено видим след като съм била подложена на силно изтощение и недостатъчен сън, което за съжаление се случва все по-често и по-често. Смятам, че маската си заслужава инвестицията, т. к. е своеобразен домашен facial, който изважда на показ по-чиста, гладка, стегната и сияеща кожа. И добрата новина е, че вече може да бъде закупена от https://www.cultbeauty.co.uk/ който предлага безплатна доставка до България и почти пълната палитра от продуктите на Drunk elephant. 

Каквито и продукти да изберете за вашата грижа за кожата през есента, те трябва да допринасят пряко да се чувствате красиви и щастливи.